БНТ връща на екран тв-ветерани

Нови заставки, нови телевизионни блокове, нови рубрики и най-вече нови водещи на предавания подготви Българската национална телевизия (БНТ). Тя ги въвежда от следващата седмица, съобщи в четвъртък БТА, като се позова на директора на дирекция “Информация” в телевизията Вяра Анкова.

Ще има нова визия на “По света и у нас”, “Очаквайте” и “Времето”, в които ще се пробват студенти от Софийския университет. 

На екран се връщат “доайените” на българското телевизионно производство Васа Ганчева и Алис Крайчева.

Васа Ганчева, която има многогодишен стаж в БНТ, в последно време водеше свое предаване в телевизията на Петър Манджуков “Балкан българска телевизия” (ББТ) и има запазена рубрика “Телевизионни мистерии” във вестник “Труд”, в която заедно с котарака си Хохо прави оценки какво се лее от българския тв-екран. Ганчева напуска ББТ и се връща в БНТ, където ще води едночасово петъчно предаване “Вкусът на живота” с възможност за пряка връзка със зрителите. В предаването ще има репортажи, правени от друга доайенка на националната телевизия Алис Крайчева, както и от Емилия Савчева.

Предаването ще разчита на аудитория от възрастни хора, безработни, млади майки и учащи се. В него ще има гости в студиото и ретро материали на БНТ. Първата гостенка в предаването на Васа Ганчева ще бъде бившата журналистка от времето на социализма Ивайла Вълкова, която е в напреднала възраст и от много години живее във Виена. Тя е сестра на външния министър от зората на демокрацията Виктор Вълков.  

БНТ е подготвила и куп  женски предавания със светско-кухненско-социално съдържание. Всеки ден от понеделник до четвъртък "Жените" на Марта Вачкова ще бъде място за срещи на водещата с по две представителки на нежния пол, ще има публика в студиото, съставена също само от жени. Силният пол ще присъства като глас зад кадър, който от време на време ще спори с водещата, но тя ще има пълното право да го прекъсва, когато пожелае.

"Цветно" ще се казва друго ново предаване, което ще води Деница Атанасова, бивша съводеща на "Защо не". Новости от страниците на женските списания ще провокират темите в "Цветно" - от грима, прическите и начина на обличане през отношенията между мъжа и жената до съветите за здраве и красота. На Деница ще помагат един млад съводещ и един експерт-астролог - Ларена.

На екрана остават познатите лица на Валя Ахчийска, Евгения Атанасова и на Драго Драганов с неговия “Чай”, но в посъкратен вариант само от 90 минути.

Изпълнени с носталгия, съставителите на новия облик на националната телевизия връщат на екран детските анимационни серии “Ну, погоди!”, чиито първи зрители вече са 40-годишни. Филмовата програма ще изобилства от класически филми на европейското кино и образци на върха на българската кинопродукция, като "Аспарух", "Козият рог", "Специалист по всичко", "Опасен чар", "Оркестър без име", "Търновската царица". Няма да е забравена и документалистиката.

Споделяне

Още от България

Подкрепяте ли антиинфлационните мерки на правителството?