"Боец" излиза на протест с черни чадъри в защита на достойните магистрати

"Боец" излиза на протест с черни чадъри в защита на достойните магистрати

Гражданското сдружение "Боец“ обяви, че застава в защита на "неколцината магистрати, изправили се срещу мнозинството на мафията във ВСС и прокуратурата в битка за справедливост и реално правосъдие". За тази цел "Боец" организира "протест-присъствие" пред съдебните палати в София и в други градове в цялата страна, който е насрочен за 12 часа.

"Ще излезем с черни чадъри, като символ на „чадъра“, разпънат от превзетата прокуратура над мафията, но също и символ на убийството на гражданското инакомислие от диктатурата – смъртта на писателя Георги Марков! Този път ще сме пред съдебните палати, следващия път ще влезем в залите...", казва организацията.

"Заявяваме, че ще приемем всяко посегателство - физическо или институционално - срещу Лозан Панов (шеф на Върховния касационен съд), Бойко Атанасов (столичен следовател), Калин Калпакчиев (наказателен съдия и бивш член на ВСС), Методи Лалов (бивш шеф на Софийския районен съд) и останалите доблестни магистрати, за атака срещу гражданското общество в опита му да опази правовия ред в държавата", се казва в декларацията на "Боец".

Организацията смятат, че "страхливците, окупирали политическата и правосъдна върхушка в страната, могат да посегнат на живота и кариерата на един човек, но не могат да се изправят срещу гражданското общество".

"Не могат ли да се изправят срещу всички нас, но ние можем да се изправим срещу тях!", казва от "Боец".

Сдружението допълва, че целта на протеста е да се окаже подкрепа за "честните и независими магистрати, които носят доверието и подкрепата на гражданите".

"Липсата на справедливост е най-тежкият проблем на обществото ни, а честните и независими магистрати са единствените гаранти, че тази справедливост няма напълно да изчезне у нас. И ние, гражданите трябва да ги защитим!", се казва в декларацията.

"Боец" напомня, че на 11-ти декември 1868г. Апостолът на свободата Васил Левски е тръгнал на първата си обиколка из страната, за да организира въстание за свободата на българския народ.

Споделяне

Още от България

Ако съдите по първите му стъпки, какъв е основният приоритет на служебния кабинет?