Бойко Борисов: Атакуват ни без аргументи в протекции на наркотрафика

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов отрече в сряда той и бившия му вицепремиер Цветан Цветанов да имат отношение към трансграничните канали за трафик на дрога. "Дойде такова време хора - по 4-5 пъти уволнявани от митниците, време, когато контрабандисти говорят за нас по този начин - абсолютно без никакви факти", каза Борисов по повод нападките срещу него, но не визира точно на кого отговаря.

В понеделник Григор Здравков от легия "Антимафия" обяви пред ТВ7, че участието в наркотрафика ще бъде истинският проблем за Цветан Цветанов и Бойко Борисов, а не подслушването. Той обясни, че има документи, за да обоснове твърденията си и за съществуването на частен ГДБОП. Самият Григор Здравков бе служител на митниците, но бе съкратен.

"Малко са хората в света, които са водили толкова операции по толкова много тонове задържани наркотици, колкото аз през периодите, когато съм бил главен секретар на МВР, а и докато съм бил премиер", заяви Борисов.

"Целта е да ни уронват престижа и имиджа, надявам се, че в скоро време и за тях ще стане ясно какви хора са, какви са били и как са го правили", заключи той.

Борисов обясни още, че не се притеснява от решението на БСП и ДПС да направят специална анкетна комисия, която да проверява данните и фактите при ползването на правителствения Авиоотряд 28 и въздухоплавателни средства на Министерството на отбрана за цивилни цели за периода август 2009 г. - март 2013 година. В началото на седмицата стана ясно, че всички заявки на бившия премиер за използването на правителствените самолети са унищожени.

Борисов заяви, че ГЕРБ са подкрепили създаването на анкетната комисия единодушно с надеждата тя да провери и как предишното правителство е купило двата еърбъса за "Авиоотряд 28". "Това сега не се прие, защото само разликата в цените при връщането на единия еърбъс, това беше безумие, което направиха, надвишава разходите на целия авиоотряд. Всичко трябва да стане публично и ясно", каза Бойко Борисов.

Той посочи, ГЕРБ не са се занимавали с тази тема, докато били на власт, защото са "имали по-важни проблеми за решаване". Това не е съвсем точно, защото с встъпването си в длъжност кабинетът "Борисов" започна пълна ревизия на управлението на тройната коалиция, което включваше и създаването на множество анкетни комисии. Първата и най-мащабната от тях бе тази за проверка на корупцията в кабинета "Станишев", но се ограничи с констатации от медийни публикации не откри нищо, което да става за прокуратурата.

"(Нашата цел беше) Да строим, изграждаме, да развиваме държавата. Сега виждате, че новото правителство се занимава само с ДАНС, БОП, авиоотряди - просто тръгнаха в грешна посока. Ще минат 5-6 месеца и хората ще ги питат какво стана с тока, с доходите, с пенсиите, това, което обещаваха толкова много", каза Борисов, който в продължение на три години и половина обвиняваше за всички несгоди своите предшественици.

"Станишев четири години всеки ден клепаше България. Това, което аз съм казвал до този момент, е, че е по-добре да има правителство, отколкото да няма. Винаги съм казвал, че по темите, важни за хората, и съм ги изброявал, могат да имат нашата подкрепа", каза още лидерът на ГЕРБ по повод обвиненията на председателя на БСП Сергей Станишев, че опозицията клевети България пред Брюксел.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Съгласни ли сте влизането на обществени места да става само със сертификат за ваксиниране, преболедуване или тест?