Бойко Борисов: Единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторският блок

„С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на Реформаторите, с помощта на Германия, можем да измъкнем България от блатото”

Бойко Борисов: Единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторският блок

Единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторският блок, заяви в неделя лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той е говорил пред над 150 младежи във Варна по време на Седмия летен университет на МГЕРБ, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Те (Реформаторският блок – бел. ред.)обаче си избраха позиция, от която да намират само кусури. Аз съм готов да седна и да преговарям с тях на една маса. Нека да седнем и да говорим позитивно. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали“, заяви още Бойко Борисов.

Според него БСП и ДПС не са изпили докрай „горчивата чаша”. Те дезертираха, те се измъкнаха, защото знаеха в какво състояние оставиха държавата, какво следва през есента, и затова се измъкнаха, каза лидерът на ГЕРБ.

По думите му, за неговата партия е най-изгодно да остане в опозиция.

„С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на Реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации, можем да измъкнем България от блатото. Очевадно е, че това е новият начин на управление“, смята обаче Борисов.

„Орешарски сами си го свалиха. Свалиха го ДПС, с финансовия анализ на държавата, защото знаеха в какво състояние я оставят. Ние не можахме да се справим по-добре от Орешарски за свалянето му“, добави председателят на ГЕРБ.

Според него управлението на тройната коалиция БСП, ДПС и Атака, беше най-нелогичното до момента. „От една страна бяха БСП, с най-бедния електорат, управляван от червените олигарси, от друга страна ДПС, които трябва да имат записано в устава да не управляват с бившата комунистическа партия, от трета страна „Атака”, чиито електорат се срина само за няколко месеца”, каза той.

Затова според него единственият логичен партньор на ГЕРБ остава Реформаторският блок.

По думите му звучи налудничаво още преди изборите да заклеймяваш Иван Костов да не може да стане отново финансов министър или премиер. „Това си е болшевизъм. Тази декларация някои помислиха, че е насочена срещу мен, но тя е насочена срещу Иван Костов. Само защото от Реформаторския блок искат да покажат, че са скъсали пъпната си връв с Костов. Нека с Реформаторския блок да говорим за политики, за решения, за идеи“, призова Борисов, изразявайки възмущението си, че от Реформаторите не се чувала и една дума за БСП и ДПС.

„То било дефинитивно. Ами то и за нас е дефинитивно, защото ние с БСП и ДПС никога не сме влизали в коалиция, за разлика от тях. Не са ли БСП и ДПС тези, които им дърпат конците“, посочи Борисов.

По думите му, ГЕРБ не е само дясна партия. „Ние сме центристко-дясна партия. Затова имаме толкова избиратели, защото не всичко в политиката е черно и бяло. Има и други цветове. Това, че някой мисли различно, не означава, че ти е враг. Реформаторите казаха, че ГЕРБ нищо не е направила. А кой го направи тогава? ГЕРБ не били направили нищо – а кой направи магистралите, метрото, пречиствателните станции? Помните какво направи червено-синята мъгла в София. Защо те не направиха метрото? Дунав мост 2, АМ Люлин, ж.п. линиите – абсолютно провалени проекти заварихме, а ги приключихме успешно. От къде на къде ще ми казват, че нищо не сме направили? Дайте да видим вие какво направихте - БСП, ДПС, Реформаторите, призова председателят на ГЕРБ, цитиран от партийния си пресцентър.

„Кой кара Реформаторите да говорят така? Кой иска да развали нещо направено? Кой??? Не е ли пак оня „кой“? Между нашите кадри и кадрите на Реформаторския блок няма разлика като възпитание, образование, професионализъм. Защо насила трябва да се делим“, попита Бойко Борисов.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?