Бойко Борисов: Всички имаме нужда Господ да ни помага

Премиерът сряза лента в Смядово и я раздаде на гражданите

Бойко Борисов:  Всички имаме нужда Господ да ни помага

Премиерът Бойко Борисов започна натоварената си дневна програма в понеделник с откриването на "реконструирани и рехабилитирани площи" в Смядово.

Министър-председателят, цитиран от агенция "Фокус", благодари за добрите пожелания на протойерей Атанас Михайлов, както и за неговата благословия, защото според него всички имаме нужда от това – Господ да ни помага.

 

Премиерът, който до момента не е коментирал публично заплахата на Брюксел за извънреден доклад за България в областта на правосъдието и вътрешните работи заради скандалния избор на съдия Венета Марковска за член на Конституционния съд, отбеляза за пореден път, че "България е една от държавите в ЕС, които в момента нямат нито една спряна оперативна програма".

 

"Аз съм много щастлив като гледам читалището, защото действително това е най-старото селско читалище и беше във вид, в който да ни е срам да го гледаме", каза Борисов.

 

"Мисля, че ако се огледаме освен това, което сме направили ние за тази една година, не мога да видя какво е направено през последните 20. Опитвам се – освен това, което сме направили ние – площада и читалището - не виждам друго”, каза министър-председателят. Той се обърна към кмета на Смядово и към всички останали кметове в страната да внимават с процедурите, с качеството и с начина, по който се изразходват европейските пари.

 

Министър-председателят каза още, че от Шумен до Смядово асфалтът в момента се полага и пътят също ще стане хубав.

 

"Не знам кога е правен за последен път, но минимум от 30 години, така че в днешния хубав ден ви пожелавам да сте живи и здрави, работете активно и в следващите години Смядово ще придобие вида, в който може би е бил преди 30 години”, каза още Борисов.

 

След тържествената част по откриване на реконструирани и рехабилитирани площи премиерът Бойко Борисов преряза лентата и раздаде част от нея на присъстващите. Борисов разгледа изграденото по проекта "Водно огледало”, както и поставените по друга оперативна програма подпорни стени и корекцията на река Смядовска с цел превенция на наводняване.

 

Малко по-късно Борисов откри нова валцова линия в шуменско предприятие и лично я пусна в ход.

Споделяне

Още от България