Борис Джонсън планира да назначи допълнителни 20 000 полицаи

Борис Джонсън планира да назначи допълнителни 20 000 полицаи

Новият британски премиер Борис Джонсън обяви планове за наемане на допълнителни 20 000 полицаи през идните седмици в опит да успокои тревогите на обществото от нарастващата престъпност. Така той ще преобърне тенденцията за съкращения в полицията, направени от предишните правителства, предаде Ройтерс.

"Моята работа като премиер е да направя нашите улици по-сигурни", каза Джонсън. "Хората искат да виждат повече полицаи в кварталите си, които да защитават обществото и да намаляват престъпността", допълни той.

Според независимия Институт за фискални проучвания допълнителните полицейски служители ще струват на държавата 1,1 милиарда паунда на година.

Заради мерките за икономии, предприети от последните две консервативни правителства, в полицията бяха извършени бюджетни и щатни съкращения. Джонсън наследява задачата да се справи с ръста на убийствата и нападенията с нож, които подкопаха репутацията на консерваторите, че са партия на закона и реда. През май Тереза Мей опроверга твърденията, че повече полицаи биха довели до справяне с проблема с тези престъпления.

Споделяне

Още от Европа

Нужно ли е писмено споразумение за новото правителство?