Борис Велчев обяви следващата половин година за "особено критична"

Борис Велчев обяви следващата половин година за "особено критична"

Следващите шест месеца ще са особено критични и в този период трябва да произведем резултати, които да съумеят да върнат поне малко от доверието на партньорите ни в Брюксел. Това заяви в сряда главният прокурор Борис Велчев преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет.

Преди седмица след срещата си с ръководителя на държавното обвинение бъдещият премиер Бойко Борисов заяви, че е дал половин година кредит на доверие на прокуратура да покаже достатъчно резултати в борбата с престъпността.

"Като че ли малко произволно се разтълкува шестмесечния срок, за който говорихме с Бойко Борисов. Не ставаше дума, че ще работим само в следващите 6 месеца. Напротив, дадохме си сметка, че този период ще бъде особено критичен.", коментира Велчев.

По думите му прокуратурата и правителството са обвързани да работят заедно не само през този срок, а постоянно. Той обясни, че и до този момент никой не е пречил на неговата институция да си изпълнява задълженията, а работата е вършена "в рамките на възможностите".

Споделяне

Още по темата

Още от България