Борисов: Ако не ме бяха изгонили от МВР, още щях да марширувам по плаца

сн. БГНЕС

″Не бях наивен, а ядосан, когато влязох в политиката. Ако не ме бяха изгонили от МВР, още щях да си марширувам по плаца". Това казва министър-председателят Бойко Борисов в интервю за Dir.bg, което в цялост ще бъде публикувано във вторник. 

По думите му най-важният урок от опита му до тук в политиката вече 17 години е да си мери приказките.

На въпрос как се вижда след пет години, премиерът отговаря, че ще си управлява партията, с уточнението, че ″Господ разполага″.

Министър-председателят отрече да има претенции към поста президент. Планът му е да си изкара мандата.

"Да си изкарам мандата. Ако питате директно, президентската институция никога не ме е интересувала", каза премиерът. Той поясни, че с коалиционните партньори - Волен Сидеров, Валери Симеонов и Красимир Каракачанов има прекрасен диалог.

Запитан дали са изпушили лулата на мира с президента Румен Радев, Борисов заяви: "Аз съм казал на КСНС това, което имаше да казвам, в очите, че се чувствам обиден и в същото време уважавам институцията".

Премиерът определи разигралото се около сделката с ЧЕЗ като един голям балон. Според него ″БСП хейтят всичко, което правят управляващите, но това си е тяхна работа".

По случая "Скрипал" стана ясно, че никой не е имал нищо против българската позиция. "За радост вече съм си извоювал позиция с мен да разговарят, а не да ме осъждат", каза Борисов. Той подчерта, че приоритетите му във външната политика винаги са били ЕС и НАТО, държи канала на комуникация с Реджеп Тайип Ердоган, а с президента на Русия е в много добър, работен, изпълнен с доверие контакт.

"Той знае, че първо гледам България, второ ЕС и тогава всичко, което можем да направим с Русия, го правим", каза Борисов.

Той коментира още случаяс кмета на "Младост", какво му е отношението към парите, какво е научил от Тодор Живков и Царя, съветва ли го някой при вземането на трудните решения.

Споделяне

Още от България