Борисов: Христо Иванов ми е любимият министър – това е подкрепа

Бойко Борисов и Христо Иванов в МС. Снимка: БГНЕС

"Надявам се скоро с правосъдният министър да вкараме и Закона за съдебната власт (ЗСВ), за да спрат всякакви спекулации. Христо Иванов ми е любимият министър, за да няма такива приказки, които чух напоследък. Ако за някой друг се появят същите коментари, и за него ще кажа, че ми е любим, но в случая това е подкрепа."

Това заявява премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на Министерския съвет в сряда, на което правителството прие антикорупционната стратегия 2015 – 2020 г., предвиждаща освен заработилото преди два дни разследващо спецзвено между прокуратурата, МВР и ДАНС, и създаването на единен орган към МС. Той ще бъде натоварен с анализа, превенцията и борбата с корупцията по високите етажи на властта, получавайки по-широки правомощия, включително и достъп до банковите и данъчните тайни.

Коментарът на Борисов е по повод тълкуванията, че с внасянето на свой законопроект за промени в ЗСВ, отразяващ изцяло вижданията на главния прокурор за съдебна реформа, ГЕРБ бламира плановете на собствения си правосъден министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?