Борисов нареди на депутатите си да отсъстват "само при смъртен случай, развод и сватба"

Борисов нареди на депутатите си да отсъстват "само при смъртен случай, развод и сватба"

Часове преди началото на 47-ото Народно събрание бившият премиер Бойко Борисов, който за пореден път се отказа от депутатското си място, нареди на народните представители от ГЕРБ да отсъстват от парламента "само при смъртен случай, развод и сватба".

Борисов се появи в четвъртък на заседание на парламентарната група на ГЕРБ, което се провеждаше в централата на партията и се излъчваше онлайн. Той използва случая, за да нападне президента Румен Радев и евентуалното бъдещо управление.

"В момента има пет центъра на власт като сред основните са Румен Радев, пътят на "Копринката", който започва и завършва в село Труд. Ще дойде време, целият план за разграждането - не на модела на ГЕРБ, а на държавността, ще стане факт", каза лидерът на ГЕРБ.

Той даде и други конструктивни напътствия на депутатите от ГЕРБ:

"Като ги видите, че не разбират, не се дръжте надменно. Ако питат - помагайте. При едни нови избори, пак ще е същото. Бъдете отговорни, озвучавайте това, което грешат. Ние не сме били безгрешни, но, като ни се каже, поправяме".

Борисов поиска от депутатите си веднага след полагането на клетвата да внесат предложение за мораториум върху тегленето на дълг от държавата.

Той не пропусна да повтори, че според него заявената промяна от бъдещите управляващи ще бъде подмяна.

"Като им слушах пазърлъците, че ще местят структури от едно министерство в друго - раздуха администрацията още сега", каза Борисов и отправи следваща заръка на депутатите:

"Не искам по никакъв начин да изглеждате разочаровани, от вас се изисква да бдите за парите на данъкоплатците, за разхищенията, които се готвят да направят, за подпомагане на бизнеса, да се поправи образованието, където може".

Борисов каза, че решил да не става депутат, защото "прочетох, че едва ли не искам имунитет".

Иначе парламентарната група на формацията отново ще се казва "ГЕРБ-СДС" и нейни съпредседатели ще са Десислава Атанасова от ГЕРБ и председателят на СДС Румен Христов. Формацията отново ще предложи Росица Кирова за зам.-председател на парламента.

"Очевидно е, че парламентарната ни група ще бъде опозиция в 47-ото Народно събрание. Ние и досега - в 45-ото и 46-ото Народно събрание, бяхме опозиция, конструктивна, знаеща, можеща, изискваща,ще продължим и занапред така да се държим, за да бъдем коректив на всяка власт", обърна се тя към колегите си.  

Споделяне

Още от България

Защо Сотир Цацаров подаде оставка от КПКОНПИ?