Борисов обмисля нов режим за КПП-тата на областните градове

Една маска струва колкото кутия цигари, обяви премиерът

Борисов обмисля нов режим за КПП-тата на областните градове

Мярката за ограничаване на пътуванията чрез КПП-тата на изходите на областните градове може да бъде променена. Това се разбра от думите на премиера Бойко Борисов, който отговаряше на въпроси в живо излъчване на Фейсбук страницата на "Господари на ефира".

Идеята му е в отделни часове да могат да преминават конкретни групи хора. "От 5 до 6 ч. едни работници минават, а от 6 до 7 ще минават други", каза Борисов, но без да казва за кои професии говори.

Заедно с Борисов в живото излъчване участва и вицепремиерът Томислав Дончев, който обяви, че ако оперативният щаб препоръча по-строги мерки, например излизане от къщи с декларация, това няма да става със SMS, a през приложение.

"До дни ще представим специално разработено електронно приложение, което ще позволи - ако се наложи втвърдяване на режима - това да се прави в приложението", каза той.

"Вървим по тънка нишка - хем да са ни строги мерките, хем да дадем въздух на обществото, да не се паникьоса. Кипър днес предложи видеонаблюдение по домовете, в Италия без декларация не се излиза. В Русия кучето можеш да го разхождаш само на 100 м от дома", каза Борисов.   

"Една маска струва колкото кутия цигари или една бира", посочи той в отговор на въпрос, свързан с издаденатаи и по-късно отменена заповед на здравния министър Кирил Ананиев, която предвиждаше носенето на маски на обществени места да е задължително за всички.

"Маската служи, ако някой се изкашля, да не ти дойде капката", добави премиерът.

"Това, което най-много ми липсва, е социалното общуване - да се събереш, да пориташ топка, да идеш на театър, на кино. Мен ми писна да гледам през два метра Дончев, Мутафчийски", каза още Борисов.

Според него "три дни, след като кризата свърши” тя ще бъде забравена от българите. "Искам тогава един репортаж – да минем през София, Бургас, Варна нощем", поръча си премиерът. "Кодът, ключовата дума за свършването на кризата лекарство. Сега да дойде новината, борсите ще излетят нагоре", добави премиерът. 

Споделяне

Още по темата

Още от България

Какво очаквате да свърши служебното правителство?