След инцидента с посланика ни в Скопие

Борисов се закани на Македония, че ще потърсят помощ от нас

сн. БГНЕС

Македония работи срещу себе си, а се нуждае от подкрепа, за да стане член на Европейския съюз. Те ще дойдат един ден и ще поискат помощ от нас. Това каза министър-председателят Бойко Борисов ден след инцидента с българска делегация в Скопие, на която е било попречено да поднесе цветя на паметника на Гоце Делчев в града, съобщи БНР.

Ден след като нашия посланик и група българи бяха нападнати от организирани хулигани в Скопие, Борисов коментира, че Македония се нуждае от подкрепа за влизането в ЕС, но вероятно не осъзнава колко е важно еврочленството за страната.

Българския министър-председател изрази неодобрение към действията на македонската страна, но уточни, че ще си спести по-крайни оценки, защото сме съседи и братски народи.

"Македония трябва да бъде в ЕС. На тях ние да им пречим, би било грешка към историята", каза Борисов. По думите му действията на сегашното ръководство на македонската държава не му правят чест, нито са в услуга на страната. "Ние няма да се впуснем в подобни тълкувания и действия", каза премиерът на България.

Посланикът на Македония в София е бил извикан в Министерството на външните работи, за да получи протеста на България срещу инцидента, каза Борисов.  

Споделяне

Още по темата

Още от България

Как оценявате кандидата на ИТН за премиер?