След инцидента с посланика ни в Скопие

Борисов се закани на Македония, че ще потърсят помощ от нас

сн. БГНЕС

Македония работи срещу себе си, а се нуждае от подкрепа, за да стане член на Европейския съюз. Те ще дойдат един ден и ще поискат помощ от нас. Това каза министър-председателят Бойко Борисов ден след инцидента с българска делегация в Скопие, на която е било попречено да поднесе цветя на паметника на Гоце Делчев в града, съобщи БНР.

Ден след като нашия посланик и група българи бяха нападнати от организирани хулигани в Скопие, Борисов коментира, че Македония се нуждае от подкрепа за влизането в ЕС, но вероятно не осъзнава колко е важно еврочленството за страната.

Българския министър-председател изрази неодобрение към действията на македонската страна, но уточни, че ще си спести по-крайни оценки, защото сме съседи и братски народи.

"Македония трябва да бъде в ЕС. На тях ние да им пречим, би било грешка към историята", каза Борисов. По думите му действията на сегашното ръководство на македонската държава не му правят чест, нито са в услуга на страната. "Ние няма да се впуснем в подобни тълкувания и действия", каза премиерът на България.

Посланикът на Македония в София е бил извикан в Министерството на външните работи, за да получи протеста на България срещу инцидента, каза Борисов.  

Още по темата
Още от България

Изненадани ли сте, че Антикорупционната комисия не откри нередности около "Апартаментгейт"?