Борисов "утеши" Валери Симеонов с два етажа на "Раковски" 134

Партията на вицепремиера става съквартирант на СДС

Сградата на СДС на "Раковски" 134, сн. БГНЕС

Министерският съвет утеши "изработения" от министър-председателя вицепремиер по икономическата политика Валери Симеонов с два етажа от сградата символ на демокрацията и емблематична централа на СДС на "Раковски" 134 в столицата. Това стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

Партията на Симеонов Национален фронт за спасение на България (НФСБ) получава третия и четвъртия етаж и ще съжителства заедно със СДС на Божидар Лукарски, за която остават три етажа.

Правителственото решение идва в деня, в който Валери Сименов се оплака във Фейсбук, че пак е изигран от ГЕРБ и ДПС, този път за концесиите на плажовете. Преди седмица той беше "изработен" по негови думи от премиера за ски концесията на Банско и обяви, че повече не иска да вижда Борисов.

Предложението НФСБ да получи два етажа на "Раковски" 134 е внесено от министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Дават се третия и четвъртия етаж на сградата, защото през последните години те не са се ползвали, обясниха запознати пред Mediapool.

Всеки един от етажите, които получава Валери Симеонов, е със площ от 285 кв.м. На четвъртия етаж по времето, когато СДС беше в управлението на страната, са се намирали кабинетите на зам.-председателите на партията, обясниха от СДС. 

По техни думи на първия етаж над партера се намира счетоводството на СДС, на предпоследния етаж е кабинетът на лидера на партията Божидар Лукарски и организационния отдел, а на последния етаж е заседателната зала.

НФСБ в момента ползва за партийни нужди частен имот на ул. "Васил Левски" 94, за който плаща свободен наем. Валери Симеонов отдавна беше харесал централата на СДС и настоява за нея още от лятото на 2013 г., но досега въпросът с предоставянето на държавен имот не беше уреден.

Тогава обаче не стана, защото ГЕРБ управляваше заедно с Реформаторския блок, в който беше СДС, докато Патриотичният фронт (ВМРО и НФСБ) официално се водеха в опозиция.

На последните парламентарни избори обаче Реформаторският блок, в който влизаше СДС, не успя да мине 4% бариера и остана извън парламента, което по закон я лишава от правото да ползва държавен имот за партийни цели. Въпреки това партията на Лукарски остава в сградата, макар и върху по-малка площ.

Споделяне

Още по темата

Още от България