НФСБ на Валери Симеонов се нанесе на "Раковски" 134

Сн. Фейсбук

Националният фронт за спасение на България на вицепремиера Валери Симеонов вече се нанесе на легендарния адрес "Раковски" 134, където от началото на демократичните промени се помещава Съюзът на демократичните сили (СДС). Двете партии ще си делят сградата, след като през декември м.г. правителството реши да даде под наем на НФСБ третия и четвъртия етаж.

Това се случи, след като коалицията Реформаторски блок, в която участва СДС, не влезе в парламента и така партията загуби правото си да ползва с нисък наем държавен или общински имот. СДС все обаче запази два етажа в сградата, която е частна държавна собственост .

Във Фейсбук бе разпространена снимка, на която се вижда как брандираният в синьо надпис "Съюз на демократичните сили" вече е свален от фасадата и заместен с "Национален фронт за спасение на България".

Новината за съквартирантските отношения между двете партии съвпадна с тиражираните от няколко седмици слухове, че СДС и НФСБ водят разговори за партньорство и евентуално съвместно явяване на избори. Засега няма потвърждение на информацията, но в същото време сътресенията в коалицията "Обединени патриоти", част от която е НФСБ, станаха прекалено шумни и очевидни. Валери Симеонов нападна публично лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, а след това третият съпредседател на обединението – Волен Сидеров, лидер на "Атака", на свой ред нападна Симеонов, а също и зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, провокирайки конфликт в цялата управляваща коалиция. Стигна се до помирително кафе в парламента между Цветанов, Сидеров и Симеонов, което да покаже стабилността на отношенията. Лидерът на НФСБ обаче не се включи в демонстрацията ръкуване пред камерите.

"СДС става НФСБ - в тази си част прехода приключи. Опасявам се обаче, че с разложеният труп на тази организация ще погребем и "съюза" и "демокрацията", коментира във Фейсбук общественикът Виктор Лилов.

Споделяне

Още по темата

Още от България