Борисов за Радев: Злоба и омраза на двуличен човек

Борисов за Радев: Злоба и омраза на двуличен човек

"Една минута гледах тази злоба, която не е присъща на обединител на нацията. С какво предизвикахме тази омраза?”.

Това бяха само част от думите, с които премиерът Бойко Борисов коментира интервюто на президента Румен Радев пред бТВ. В него държавният глава за пореден път разкритикува управлението на премиера и обяви, че "Борисов полага усилия да ни спаси от Борисов".

Въпреки че първоначално Борисов обяви, че е гледал само минута от интервюто на Радев и след това отишъл да играе футбол, премиерът коментира цялото участие на държавния глава:

"Румен Радев e опозиционен лидер, който за 40 минути не е каза една дума за държавата, дори злобата и омразата му вече до такава степен преливат, че не е нужно да коментирам един опозиционен лидер и то опозиционен лидер с най-много власт в държавата, държавният глава е върховният главнокомандващ".

Последва нова атака, Борисов обяви, че Радев говорил от името на целия народ, а никой нямал право да си позволява това. "Левски не си го е позволил. От името на кой, кой ти даде право? 50% не те харесват (...)Двуличен човек. Един ден хората ще разберат колко двуличен човек са избрали за президент, сигурен съм", каза още премиерът. 

Не пропусна да отговори и на думите на президента, че по време на "Тройната коалиция" кредитният рейтинг на България бил по-добър от сега. Борисов обяви, че първата функция на държавния глава трябва да бъде обединител на нацията като.

"Държавният глава е за това, когато не се разбираме от политическите партии, да ни събере. Срещу някой друг чули ли сте така наречения държавен глава да се изкаже за тези години? Върна ли се веднъж да каже какво направи Тройната коалиция, правителството на Орешарски какви минуси", добави Борисов.

"През 2008 г. беше златният дъжд, светът се къпеше в пари. След това дойде финансово-икономическата криза, дойде управлението на Орешарски, катастрофа национална, фалираха банки. Ние сега изтеглихме държавата на нива, в които в златните години е била. Всички казват, че се повишават инвестициите", подчерта той.

Според Борисов президентът най-много го било яд, че няма български "демократичен президент, който да е седял на камината на Белия дом". 

"Той е в предпоследната си година, мандатът му мина, дето се вика. И той сега си мисли, че ще се кандидатирам за президент и го навиват. Абе, заклех се преди 20 години, 15 ли, този пост не ме интересува. Каква е тази злоба", добави министър-председателят.

Обяви, че не харесвал Радев като шеф на Военновъздушните сили (ВВС). "Как падаха самолети, хеликоптери вследствие на неговата работа. И тогава не го санкционирахме, откъде е тази злоба, аз не мога да разбера" , каза той.  

Споделяне

Още по темата

Още от България