Радев vs. Борисов: Нямам нито един загубен самолет

Радев vs. Борисов: Нямам нито един загубен самолет

"Никога не съм губил хора и техника". Така президентът Румен Радев отговори на премиера Бойко Борисов, който преди ден коментира, че "падаха самолети и хеликоптери вследствие работата на Румен Радев".

"В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техник", каза Радев.

Той посочи, че в авиацията отговорност носи командирът и добави, че не само не е губил хора и техника като командир, а заедно със своите подчинени са успели да трансформират подготовката във ВВС от един закостенял модел към прогресивен и съвременен - "така че нашите летци днес да бъдат равностойни на нашите партньори".

Радев каза, че като командир е показал как с минимални средства може да се постигне голям ефект, когато "хората служат не на някой друг, а единствено на България".

Преди ден Радев и Борисов влезнаха в поредната задочна разправия. Първо държавният глава разкритикува управлението и обяви, че "Борисов полага усилия да ни спаси от Борисов", а след това премиерът му отвърна, че е "двуличен човек".

Освен това Борисов сподели спомените си от времето, когато Радев бе пилот.

"Цял свят ни хвали за покупката на F-16, а той продължава да дълбае защо не са "Gripen". Не го харесвах като шеф на ВВС. Как падаха самолети и хеликоптери следствие на неговата работа. Тогава дойде Аню Ангелов (бел.ред. военният министър в първия кабинет на Борисов) да ме моли да не го санкционираме и не го направихме", каза премиерът.

Той обаче не уточни за кой конкретен случай става въпрос и била ли е уведомена прокуратурата за него.

Споделяне

Още по темата

Още от България