Боряна Калейн с четири златни медала в Румъния

Боряна Калейн, сн. БГНЕС

Боряна Калейн спечели златните медали във всички финали на уредите на световната купа по художествена гимнастика от веригата Чаландж, която се проведе в Клуж (Румъния).

Възпитаничката на Мариана Памукова показа страхотна спортна форма непосредствено преди световното първенство, което ще се проведе в края на месеца в Япония. Състезателката на "Левски Триадица" беше безапелационна, с играта си в четирите съчетания, като не остави никакъв шанс на съперничките си.

Калейн получи 26.600 точки за изпълнението си с обръч, 27.800 точки за това с топка, 26.750 точки беше оценката ѝ за композицията с бухалки и 24.200 точки за тази с лента.

Другата ни представителка Татяна Воложанина допусна грешки в част от изпълненията си, които бяха отчетени от съдиите. Втората ни по сила гимнастичка в момента, която ще представя страна ни и на шампионата на планетата зае петите места във финалите с обръч (24.450 точки) и с бухалки (25.300 точки), шеста е в този с лента (21.200 точки) и е осма в изпълнението с топка (22.850 точки).

Споделяне

Още от Спорт

Колко време давате на новия парламент?