Божков започна учредяването на партията си онлайн

Събра в столичен хотел бивши служители на "Еврофутбол"

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков обяви официално първата стъпка за учредяването на партията си "Българско лято". Той е събрал инициативния комитет, който трябва да приеме учредителна декларация. След това ще се проведе и учредително събрание, на което трябва да се съберат поне 500 души, които да приемат устав и да изберат ръководство. Ако всичко това бъде изпълнено - партията трябва да внесе документите си за регистрация в Софийски градски съд, които да прецени дали да ги одобри или не.

За създаването на инициативния комитет съобщи хазартният бос в профилите си във "Фейсбук" и "Туитър" придружени със снимки и видео от сбирката.

Събирането е станало дистанционно - Божков от дома си в Дубай приветства около 20-30 души, отишли на сбирката в столичен хотел, е видно от разпространените кадри.

"Днес "Българско лято" бе стартирано с маски, но в политиката му маски няма да има", написа Божков.

"В условията на Третата национална катастрофа #хунтата е заграбила всичко. Купила е извънпарламентарните политически сили, купила е парламентарната опозиция. Няма разделение на властите. Всичко се командва от едно и също място. Българската държава и българският народ са на път да изчезнат. При това положение решението е само едно: Нови личности в нова политическа сила, необвързана с никого от досегашните управляващи. Взимане на политическата власт и спасяване на България. Затова създадохме Българско Лято. Да вземем нещата в собствените си ръце", пише Васил Божков.

Срещата на Инициативния комитет е била открита от Борис Соколов. Той е на 36 години и през по-голямата част от професионалния си път е работил в "Еврофутбол", като от няколко години е директор на отдел "Маркетинг" в компанията.

Борил Соколов приема учредителите и дава думата на Божков, който се включва на запис от телевизионен екран.

"Вие сте хора, които не се страхувате. Вие сте бъдещето и настоящето на нацията. Да изчистим държавата, да махнем хунтата и да изградим нещо ново. Сега поставяме началото", казва Васил Божков.

След видеообръщението му е гласувана единодушно декларация за учредяването на партията.

Бoрил Coкoлoв запознава приcъcтвaщитe c миcиятa и принципитe нa "Бългaрcкo лятo".

"Трeтaтa нaциoнaлнa кaтacтрoфa e фaкт. Рaздeлeниeтo нa влacтитe e имитaция. Дeмoкрaциятa e фacaднa. Инcтитуциитe нe рaбoтят. Cъдeбнaтa cиcтeмa нe рaздaвa cпрaвeдливocт. Прoкурaтурaтa e прeвърнaтa в бухaлкa. Върхoвният ѝ ръкoвoдитeл нe oтгoвaря прeд никoгo", ce кaзвa в учрeдитeлнaтa дeклaрaция нa пaртиятa.

Учрeдитeлитe нa "Бългaрcкo лятo" зaявявaт, чe чрeз cъздaвaнeтo нa aктивнo прaвитeлcтвo и oбeдинявaнeтo нa рecурcитe нa държaвaтa и нeйнитe грaждaни e възмoжнo дa бъдe рeaлизирaн пълният пoтeнциaл нa cтрaнaтa.

В ocнoвитe cи пaртиятa щяла да залага cлeдвaнeто на принципитe нa прякaтa дeмoкрaция и върхoвeнcтвo нa зaкoнa и увaжeниe към мнoгooбрaзиeтo нa oбщecтвoтo във вcичкитe му фoрми.

"Бългaрcкo лятo" твърди, че щe прeдcтaвлявa eднaквo интeрecитe нa вcички грaждaни, нacърчaвaйки ги дa имaт глac при взeмaнeтo нa рeшeния, кaтo cъщeврeмeннo пoeмaт oтгoвoрнocт зa ceбe cи, oбщнocттa cи и държaвaтa и рaбoтят зa прocпeритeтa и прoгрeca нa Бългaрия.

Борил Соколов обявява, че през ноември ще бъдат обявени програмата, мисията, платформата и целите.

Споделяне

Още от България