Братът на Бил Клинтън арестуван за шофиране в пияно състояние

Братът на Бил Клинтън арестуван за шофиране в пияно състояние
Роджър Клинтън, полубрат на бившия американски президент Бил Клинтън, беше арестуван за шофиране в пияно състояние близо до Лос Анджелис, съобщиха информационните агенции. 
 
Петдесет и девет годишният Роджър, който е актьор и музикант и който е с 10 години по-малък от Бил Клинтън, е спрян да шофира в нетрезвено състояние в неделя и откаран в ареста. Оттам той е освободен вчера срещу гаранция от 15 000 долара. На 2 септември Роджър Клинтън трябва да се яви в съда, за да изслуша какви обвинения ще му бъдат повдигнати.
 
Той е известен с проблемите си с дрогата и алкохола. През 2001 г. беше арестуван отново за шофиране в пияно състояние. През 1998 г. беше осъден да плати обезщетение на свой съсед, ухапан от кучето му, заради което временно изгубил трудоспособността си.
 
През 1985 г. Роджър Клинтън беше осъден за притежание на дрога. По времето когато беше президент на САЩ, Бил Клинтън го помилва и това решение породи доста критики.
 
Според американски медии новият инцидент с Роджър Клинтън може да повлияе съществено на баланса на резултатите от първичните избори на демократите, които се провеждат днес в Калифорния и в още пет американски щата. Калифорния е най-гъстонаселеният американски щат, който излъчва за конгреса на демократите 546 делегати.
Споделяне

Още от Свят