Британският премиер трябва да върне 12 500 лири

Британският министър-председател Гордън Браун ще върне около 12 500 лири, получени за възстановяване на разходи за почистване, градинарски услуги и декорация.

Това бе съобщено от неговата канцелария след като ревизия установи, че през последните пет години той е превишил максимално допустимите суми, отпускани от държавата за покриване подобен тип разходи.

Десетина британски депутати също получиха писма от ръководителя на одиторския екип Томас Лег с искане да върнат парите, взети за възстановяване на разходи, или да обяснят защо са подали молба да им бъдат изплатени.

От канцеларията на министър-председателя обявиха, че Браун ще върне средствата. Депутатите имат три седмици, за да подготвят своя отговор на искането за връщане на получените суми.

Гордън Браун и лидерът на консерваторите Дейвид Камерън разкритикуваха злоупотребите в системата за възстановяване на разходи на парламента и предложиха тя да бъде реформирана.

Министър-председателят призова всички депутати да изплатят обратно евентуално неправомерно взети суми, ако такива бъдат установени при ревизията,

Споделяне

Още от Свят