Британското правителство спря доклад за имиграцията

Британското правителство спря доклад за имиграцията

Британското правителство е спряло публикуването на доклад, според който потенциалното влияние на имиграцията е по-малко от това, за което се твърди, предаде ББС. Докладът констатира, че броят на британците, които са "изместени" на трудовия пазар вследствие на имиграцията, е доста под числото, посочвано от министрите – 23 на всеки 100 нови имигранти.

Източник от "Даунинг стрийт"10 е заявил пред ББС, че докладът не е довършен и не готов за разпространение.

Министърът на вътрешните работи Тереза Мей, която е сред най-активните застъпници в кабинета на Дейвид Камерън за ограничаване на свободното движение в ЕС, по-рано бе използвала независимо проучване от 2012 г. като база за твърдението си, че пристигането на всеки 100 нови имигранти означава, че 23-ма британци ще останат без работа.

Новият анализ, изготвен от държавни служители, обаче е с различни данни.


Би Би Си уточнява, че ново изследване на експерти от различни британски министерства, сред които и вътрешното, е установило, че притокът на чужденци застрашава в много малка степен местната работна ръка.

Въпреки това кабинетът на Дейвид Камерън е спрял публикуването на доклада, тъй като той е политически неудобен, установява разследване на телевизионното предаване Newsnight.

Данни от миналата седмица показват, че имиграцията в Обединеното кралство расте и правителството едва ли ще изпълни обещанието си да я намали до 100 хиляди души годишно преди следващите избори през 2015-та.

Този въпрос ще бъде сред ключовите в предизборната кампания и изводите в новия доклад няма да помогнат на министрите да оправдаят въвеждането на по-строги мерки срещу имигрантите.

Споделяне

Още от Европа

Колко дълъг ще е животът на новото Народно събрание?