Брюнетките били по-добре платени от блондинките и червенокосите

Брюнетките печелят повече пари и са по уважавани от блондинките и червенокосите, пише британският вестник "Телеграф", позовавайки се на проучване, направено от компанията "Гарние", която е лидер в производството на бои за коса.

Според проучването, което обхваща около 6 000 души, два пъти повече брюнетки работят за заплати от 45 000-55 000 паунда в сравнение с блондинките или червенокосите жени.

71% от мъжете предпочитат брюнетки за сериозна връзка, а 76% от хората смятат, че брюнетките са по-интелигентни от русите и червенокосите жени. 25% от мъжете пък са на мнение, че тъмнокосите жени са добри любовници.

Изданието дава и пример със световни знаменитости като актрисата Скарлет Йохансон, модела Джордан и др., които напоследък изпробват по-тъмни нюанси на косите. Според психолози това е добра възможност за жените, които искат да имат по-голяма тежест в обществото.

Някои естествени цветове на косата потъмняват с възрастта и затова кестенявата коса може да се свързва със самоувереност и високо самочувствие. Заради тези положителни черти брюнетките създават у хората чувство на сигурност и доверие. Затова когато станат брюнетки, много бивши блондинки забелязват, че отношението на околните към тях се променя към по-добро.

Споделяне

Още от Свят