БСП – Благоевград не прие спуснатия отгоре Кристиан Вигенин

Кристиан Вигенин, сн. БГНЕС

Организацията на БСП в Благоевград ясно показа, че не желае бившия външен министър Кристиан Вигенин за водач на листата в региона, съобщи вестник ”Струма”.

По време на гласуването в понеделник вечерта Корнелия Нинова бе класирана на първо място с 22 гласа, но плътно зад нея с 19 гласа се класира Емил Костадинов . И двамата обаче нямат нужния резултат, за да се твърди че Нинова е категоричния водач . На нея не и достигна 1 глас, за да получи подкрепата на 50 процента от гласувалите плюс един глас, както е по правилник.

Най-големият политически проблем обаче бе за Кристиан Вигенин, за когото гласуваха едва двама души. В събота Националният съвет на БСП не определи водачите на листата само в Благоевград и Габрово. В Благоевград за водач на листата Националният съвет предложи Кристиан Вигенин, което предизвика бурното несъгласие на местните социалисти. В понеделник те официално го отхвърлиха, но организацията показа признаци на дълбоко разделение..

"Ясно е ,че не можахме да се разберем. Решението отново е в ръцете на изпълнителното бюро на партията. БСП е разделена и не се обединихме около една кандидатура”, коментира областният лидер на партията Юлиян Гошев, цитиран от ”Струма”.

Преди събранието в Благоевград Кристиан Вигенин не пожела да коментира ситуацията. "Който се бои от мечки, да не ходи в гората", каза само бившият външен министър.

Споделяне

Още по темата

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?