БСП е платила на община Казанлък да почисти боклука след червения събор на Бузлуджа

Снимка: Община Казанлък

Над 7 тона боклуци са оставили след себе си участниците в традиционния социалистически събор на връх Бузлуджа, информираха от община Казанлък в подробно съобщение. Както е известно, кметът на общината е от ГЕРБ.

На сайта на общината е поместено съобщение "Бузлуджа отново е чиста", придружено от множество снимки, показващи акцията по събиране на боклука.

За пореден път Община Казанлък изпълни задължението си да почисти Историческата поляна под връх Хаджи Димитър (Бузлуджа) след националния събор на БСП, съобщава пресцентърът на община Казанлък.

След гостуването на хиляди симпатизанти и социалисти от цялата страна, служителите на Общинско предприятие "Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата" завариха тонове боклуци, много от които пръснати извън допълнително предоставените 121-кубикови контейнера за отпадъци, тип "Бобър", информира общината.

Според сключения ѝ договор с БСП, община Казанлък е изпълнила ангажимента да окоси и да изчисти мястото. Още в съботния следобед, след прибирането на търговските сергии, дейностите по събиране на боклука започнаха и завършиха днес следобед, информират от там и уточняват, че в почистването на Бузлуджа са се включили 12 служители на Общинското предприятие, които успели да съберат над 7 тона отпадъци, извозени в над 300 чувала от местността.

Във връзка с медийните публикации, че поляната под връх Бузлуджа не е почистена след традиционния събор на левицата, заявяваме, че БСП има сключен договор с общинската фирма в Казанлък за почистване, съобщиха от партията. По неофициална информация БСП е платила на общината 6300 лева за услугата.

Споделяне

Още по темата

Още от България