БСП и ДПС ще оправдаят проблемите с "наследството на СДС"

ДПС не се притеснява от поискания от СДС вот на недоверие към кабинета. По този начин СДС иска да покаже преди предстоящата си национална конференция, че съществува като опозиционна сила, коментира зам. председателят на ДПС Емел Етем. Нормално опозицията да иска вотове на недоверие, но това е крайно средство, заяви другият зам. председател на движението Лютфи Местан. Опозицията в 39-то Народно събрание не е поставена в изолация, както опозицията в 38-то Народно събрание, и има възможност да изразява отношението си по друг начин, смята Местан.

Като коалиционен партньор на НДСВ Местан посочи, че правителството е изпълнило голяма част от предизборните си обещания, като е намалило преките данъци. Философията на данъчната политика трябваше да бъде съобразена с много подводни камъни, които бяха заложени още от управлението на СДС, коментира заместник-председателят на ПГ на ДПС. Според него определението на СДС, че в държавата цари хаос, е национално безотговорно, особено предвид външнополитическите приоритети.

От "Коалиция за България" коментираха, че е много трудно подобен вот да бъде подкрепен от тяхната парламентарна група.

Все още не сме наясно коя е темата, по която ще бъде внесен вота и още няма решение на ПГ на ОДС, но ще изчакаме да чуем аргументите и мотиви на ОДС, каза заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Румен Овчаров. ОДС обаче не са политическата сила, която може да иска вот на недоверие за икономическата политика на правителството, защото тази икономическа политика е същата като на ОДС - крайно дясна, рестриктивна, за сметка на най-бедните слоеве от населението, посочи Овчаров.

Споделяне

Още от България

Какво цели разследването на ДАНС и МВР за скъпия ток?