БСП обсъждат и Антония Първанова за София

Ден преди да стане ясна кандидатурата на БСП за кмет на София, се завъртя нов вариант за изборно участие – с депутата от НДСВ Антония Първанова, която да е обща номинация на тройната коалиция.

По информация на Mediapool Първанова и лидерът на БСП-София Румен Овчаров са имали разговор по въпроса. ”Не съм разговаряла с Овчаров”, опроверга Първанова.

“Сред ръководството на БСП се гледа с добро око на такава възможност”, обясни в четвъртък пред Mediapool представител на левицата.

В петък градският пленум на БСП трябва да вземе окончателно решение кого ще издигне срещу столичния кмет и неформален лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. Бившият посланик в Германия и Турция и настоящ шеф на агенцията за инвестиции Стоян Сталев вече даде съгласие да се кандидатира от името на червените, въпреки че дипломатическо-политическата му кариера бе свързана със СДС.

“Издигането на Сталев или на Ивайло Калфин е доста по-работещо и възможно”, коментира член на софийската организация. БСП смятат, че Сталев може да привлече и десни гласове при евентуален балотаж срещу Борисов.

Ако подкрепим кандидат като Антония Първанова, това би се разчело като знак, че БСП не играе сериозно на изборите и подарява победа на Бойко Борисов, коментираха пред Mediapool членове на градската соцорганизация.

Близките до лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски усилено лансират Първанова за самостоятелен кандидат на НДСВ в София, твърдят източници от НДСВ. Самата тя заяви, че ако партията има сериозни намерения да развие стратегия в София и се нуждае от нейното име, тя ще се съгласи да се кандидатира, но до момента това не е обсъждано. Другите спрягани имена са на общинския съветник Владимир Каролев и министъра на образованието Даниел Вълчев.

До понеделник НДСВ няма да разглежда каквито и да е кандидатури. В този ден ще заседава Политическият съвет, а също така се очаква произнасянето на съда за легитимността за новото ръководство на царската партия.

Споделяне

Още от България