БСП отново отива на изборите заедно с Комунистическата партия

До края на януари БСП ще приключи с предизборното коалиране във формата Коалиция за България, съобщиха във вторник от "Позитано" 20.

След заседание на ръководството на партията бе съобщено, че освен формациите от Нова левица, в коалицията ще влязат Комунистическата партия в България, две леви земеделски формации, партия "Рома", клуб "Тракия". БСП се надява да привлече и Зелената партия, както и представители на граждански формации.

"Не се нуждаем от "обрастването" на БСП с етикети, търсим реални партньори", заяви заместник председателят на партията Румен Петков.

Преговорите започват утре с БЗС "Александър Стамболийски 1899" и БЗНС "Александър Стамболийски". Убедени сме, че двете земеделски формации ще намерят път за своето обединение, с което биха дали по-солидна тежест на лявата коалиция, посочи заместник-председателят на БСП.

По думите му, в лицето на партия "Рома", Комунистическа партия на България и Политически клуб "Тракия" от досегашния формат на Коалиция за България БСП вижда субекти, с които би желала да продължи партнирането и в бъдеще.

Според БСП, на лявата коалиция е необходим и екологичен елемент, какъвто вижда в Зелената партия, получила около 45 000 гласа при самостоятелното си явяване на последните местни избори.

Споделяне

Още от България