БСП-Пазарджик алармира за манипулации преди конгреса на партията

Димитър Димитров

БСП-Пазарджик се опасява, че месец преди конгреса на левицата се правят опити да се манипулира излъчването на делегати за най-висшия партиен форум. Това стана ясно от декларация на народния представител от БСП Димитър Димитров, общински съветници от партията и членове на местната партийна организация.

Те твърдят, че "категорично възразяват "срещу действията на Янаки Стоилов като ръководител на общинската организация на БСП в Пазарджик.

Повод за декларацията, която е подписана до момента от 167 души, е публикация в местен вестник за предстоящата общинска конференция на БСП. Според информацията Янаки Стоилов е съобщил, че форумът ще бъде закрит за медии.

Димитър Димитров посочи, че общинските конференции винаги са били открити, както за медии, така и за други партии. По думите му с действията си Янаки Стоилов прави опит да манипулира избора на общинско ръководство и да ликвидира влиянието на БСП в община Пазарджик. С декларацията ще бъде запознато и националното ръководство на партията, посочи Димитров.

Според общинския съветник Лазар Попов, освен за избора на ново ръководство, се правят опити да се манипулира и излъчването на делегати за предстоящия конгрес на БСП.
Общинската конференция на БСП в Пазарджик е насрочена за 10 април.

Споделяне

Още от България

Започна кампанията за предсрочните избори. Ще променят ли нещо те?