БСП се припозна като част от алтернативата на президента

БСП се припозна като част от алтернативата на президента
От БСП се припознаха като алтернатива, която президентът Румен Радев би подкрепил. Според левицата  в понеделник държавният глава не е обявявал, че той ще прави нов проект. По ако подкрепи такъв - БСП биха потърсили партньорство с новата партия.
 
"Президентът, описвайки какво не е наред в страната ни и какво би трябвало да бъде, по-скоро би подкрепил политическа алтернатива, която да промени това. БСП се разпознава като част от такава алтернатива. Една от партиите", каза пред Нова тв депутатът от БСП и член на Националния съвет на партията Кристиан Вигенин.
 
Той обаче побърза да уточни - не твърди, че държавният глава е говорел за БСП. Според него това, че президентът вижда алтернатива в нов проект не значи, че и левицата не е такава. Освен това подчерта, че "президентът, подкрепен от нас, не е президент на БСП - той е на България". Социалистите имали достатъчно механизми, за да провеждат политиката си и не разчитат "президента да им е пиар", смята Вигенин.
 
По думите му наистина е възможно да се появи нова партия заради "вакуума, който се създава в момента". 
 
"Ако този проект е близък до идеите, които споделя президентът, а те не се различават толкова много от това, за което ние се борим- да, това би било една по-голяма силна алтернатива, която е нормално президентът да подкрепи", каза той.
 
"Защо ГЕРБ реагира толкова нервно след тази реч?", попита Вигенин и припомни "Приказка за стълбата" и я обвърза с най-голямата партия. "ГЕРБ е вече на последното стъпало и виждат съвсем различна картина. Вече не могат да слязат от тази стълба, а само могат да паднат от нея“, коментира депутатът от БСП.
 
Според Вигенин президентът обединявал нацията и това се виждало от рейтинга му. "Подкрепата за него е в пъти по-висока от тази в правителството и още повече от тази в парламента. ГЕРБ ослепяха и оглушаха за това, което се случва в страната. Борисов се опита да каже почти същото на актива, но с други думи. За съжаление няма кой да го чуе", каза още той.
Споделяне

Още от България