БСП ще обсъжда бюджета за догодина с кметове социалисти

БСП събира кметовете си и шефове на парламентарни комисии на семинар за новия бюджет 2014. Сбирката е насрочена за 28 септември във Враца, съобщи в събота "Дневник".

Целта на социалистите била да чуят проблемите на кметовете по места, да се потърсят в диалог с депутатите и представители на правителството решенията - било законови промени или средства в бюджета. По думите на Дора Янкова, която като бивш кмет на Смолян и бивш шеф на сдружението на общините отговаря и отговаря в партийното ръководство за работата с местната власт социалистите ще обсъждат и възможностите за по-добро усвояване на евросредства от общините в следващия програмен период 2014-2020 г.

Очаква се в сбирката да се включат 107 кметове, избрани или подкрепени от левицата. Все още не е ясно дали премиерът Пламен Орешарски и министри ще отидат на срещата, но се предвижда участие на експерти от министерството на регионалното развитие, на финансите и др.

Подобни срещи на централното ръководството на БСП с кметовете на левицата бяха традиционни за управлението на тройната коалиция или в навечерието на избори. Последната сбирка беше през април 2011 г. в НДК за стягане на редиците за предстоящите тогава президентски и кметски избори. След местния вот през октомври 2011 г., който БСП загуби, срещата във Враца ще е първата за избраните тогава кметове.

Споделяне

Още от България