БСП свали доверието си от градския председател на партията във Варна

На мястото на Борислав Гуцанов временно застава Христо Боев

БСП свали доверието си от градския председател на партията във Варна

Ръководството на БСП свали политическото си доверие от градския председател на партията във Варна Борислав Гуцанов. Решението беше обявено от лидера на социалситите Корнелия Нинова след провелото се в морската столица заседание на пленума на БСП.

"Взехме нелеко решение, което е подчинено на едно желание – обновление, промяна на статуквото. Когато искаш промяна в страната, първо трябва да покажеш промяна в себе си. Борислав Гуцанов от днес е със свалено политическо доверие", каза тя.

До избора на нов председател от градската структура временно изпълняващ длъжността ще е Христо Боев. Конференцията ще се проведе в началото на септември.

Като мотиви за смяната на Гуцанов се посочват състоянието на структурата на БСП в крайморския град, представянето на последните местни избори и противоречия в организацията.

Според Нинова варненската структура на социалистите, няма да пострада от отстраняването на Гуцанов. Изрази и надежда, че той ще остане в редиците на БСП и ще продължи да работи за партията, съобщава "Дарик".

Социалистите започвали и национална кампания за допитване към местните жители за проблемите и важните въпроси в тяхната община. Допитването щяло да е във "всички форми на комуникация".

БСП ще свика във вторник заседание на съвета си по външна политика и международна дейност, сигурност и отбрана, на което ще бъде обсъден договорът за закупуването на новите бойни самолети, а съветът ще предложи модел за гласуване, съобщи членът на Изпълнително бюро на партията Атанас Зафиров, предаде БТА..  

Споделяне

Още от България