БТК няма да увеличава цените до края на 2003-та

Няма да има увеличение на цените на телефонните разговори до края на тази година, каза пред журналисти в кулоарите на парламента вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Николай Василев.

Василев съобщи, че е разговарял с изпълнителните директори на БТК и очаква до края на годината телекомът да пусне промоционни пакети с намалени цени за някои потребители и услуги. През следващите 12 месеца ще има и нови услуги, обяви той, цитиран от БТА.

Вицепремиерът каза, че БТК провежда пазарноорентирана и логична политика, която ще осигури добра конкурентоспособност на компания в средносрочен план.

По споразумението с банките-кредиторки (ЕБВР, ЕИБ и Световната банка) телекома е поел ангажимент два пъти годишно да ребалансира тарифите. Това включва увеличаване на цените на градските и намаляване на ценита за междуселищните и международните разговори.

От компанията заявиха за mediapool.bg, че последната промяна на цените е от първи юли, което означава, че следващо увеличение на градските разговори може да се очаква едва през пролетта на следващата година.

На 1 юли БТК увеличи цената на месечния телефонен абонамент с 1.50 лева от, както и таксовият импулс, който от 7 стана на 8 стотинки без ДДС. Средната цена на междуселищните разговори от 1 юли бе намалена с 12 процента, а на международните разговори с 16 процента.

Споделяне

Още от Бизнес

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?