Бул. "Драган Цанков" може да бъде отворен предсрочно

Снимка блог на Владимир Йосифов

Възможно е бул. "Драган Цанков" да бъде отворен преди крайния срок 30 ноември. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности в участъка от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" до Телевизионната кула.

Това, което виждам, е удовлетворително, каза кметът и обясни, че целият ремонтиран участък е с дължина около 1.5 км, като строителните работи се финансират със спестени средства от изграждането на близкото кръстовище на две нива на бул. "Пейо Яворов". Това са над три милиона лева, уточни Йорданка Фандъкова.

До момента е извършена цялостна подмяна на настилките заедно с тротоарите, подмяна на електрическите стълбове и инсталацията. Пътното платното е разширено за сметка на тротоара, което ще позволи по-лесен трафик в участъка.

Предстои още да бъде изградена повдигната пешеходна пътека, която да осигурява безопасен достъп до Борисовата градина. Освен това ще бъде обособено допълнително разширение при бул. "Евлоги Георгиев", което да позволява крайната дясна лента да обслужва директно завоя в посока към Националния стадион "Васил Левски".

По думите на кмета до края на годината трябва да завършат и реконструкцията на кръстовището на бул. "Иван Гешов" и бул. "Георги Софийски", както и изграждането на осветлението в Борисовата градина.

Споделяне

Още от България