Бул. "Цариградско шосе" в столицата ще бъде отворен на 20 август

На 20 август ще бъде пуснато движението по бул. "Цариградско шосе" между Четвърти километър и Окръжната болница, съобщи в неделя столичният кмет Йорданка Фандъкова. Тя провери работата на моста при Четвърти километър и отбеляза, че ремонтът се извършва в срок и е компенсирано забавянето, причинено от проливните дъждове.

Ремонтът ще завърши до 15 септември, после работата ще продължи само в локалните платна, както е било обявено предварително.

Около 0.5 млн. лв. ще бъдат спестени от електроенергия при сегашните цени след завършването на друг проект - за подмяна на уличното осветление, с който се цели и подобряване на осветеността на столицата. Финансиран е сто процента от фонд "Козлодуй", каза Фандъкова.

Подмяната на осветителните тела е започнала преди седмица на "Цариградско шосе" - на моста при 4-и км, и продължава към "Орлов мост". Проектът на стойност 3.3 млн. евро ще бъде осъществен за една година.

Ново осветление ще има още в широкия център на София, жк "Дружба" - 1 и 2, в центъра на Банкя.

Местата са избрани така, че да се види енергоспестяващият ефект в райони с различно строителство, населеност и т. н., обясни заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. По думите му ще бъдат сменени около 8000 осветителни тела. Подмяната на осветлението ще става успоредно с ремонта на улиците.

Споделяне

Още от Бизнес