България осъди атентатите във Франция, Тунис и Кувейт

Сградата на МВнР.

България осъди атентатите във Франция, Кувейт и Тунис и изрази съболезнования към близките на жертвите и солидарност с народите на трите държави.

"Изразяваме своята солидарност с народа на Франция в противопоставянето ни на всяка атака срещу ценностите на мира, демокрацията и свободата., се казва в изявлението", посочват от Външно министерство.

МВнР посочва, че България остро осъжда терористичните актове в джамията "Имам Ал-Садик” в Кувейт и хотелски комплекси в гр. Сус, Тунис, довели до смъртта на общо над 40 души.

"Поднасяме своите най-искрени съболезнования на семействата на загиналите и ранените и изразяваме дълбокото си възмущение от използването на агресия. Убийството на невинни хора не оправдава каквито и да било цели и политики. Изразяваме надежда, че гражданското общество в страните от региона на Близкия изток и Северна Африка ще намери съпротивителни сили за противодействие на разпространението на терористичната и радикална философия на групировки от рода на "Ислямска държава” и „Ал-Каида”, допълват от МВнР.

България призовава всички сили участници в политическите процеси в страните от региона да мобилизират целия си наличен ресурс в името на възстановяването на стабилността и сигурността във всички конфликтни точки, източник на напрежение.

Споделяне

Още по темата

Още от България