България отново победи Германия на волейбол

Българският национален отбор по волейбол спечели втора поредна победа срещу Германия, след като успя да надделее с 3:2 гейма на турнира от Световната лига в Аржентина. Успехът е изненадващ предвид факта, че българите излязоха с резервите в мача, а треньор на тима бе временният наставник Найден Найденов.

Победата дойде, след като българите взеха първия гейм с 25:16, но германците надвиха в следващите два с 14:25 и 19:25. Нашите се съвзеха и останаха в мача с 25:23 в четвъртия гейм. Волейболистите ни показаха характер и надделяха в тайбрека с 16:14.

България има 11 точки след 4 победи и 2 загуби в предварителните групи на Световната лига и заемат третото място след Германия и Аржентина. Третият турнир в групата е в края на тази седмица в Португалия. България обаче се класира по право за финалния кръг от Световната лига, който ще се проведе в София от 4 до 8 юли.

Победата срещу Германия е особено ценна за българите, защото точно срещу този отбор те загубиха олимпийска квота на турнира в София през май. Загубата с 1:3 в "Арена Армеец" доведе до серия от скандали в българския лагер и до уволнението на треньор Радостин Стойчев. По-късно Стойчев беше върнат заради силната обществена реакция, която принуди и премиерът Бойко Борисов да се намеси в делата на волейболната федерация.

Веднага, след като България спечели квота за олимпиадата с победата на Франция в София, Стойчев отново напусна отбора с искане за оставка на цялото ръководство на федерацията. Той бе последван и от звездата на тима Матей Казийски.

Споделяне

Още от Спорт

Къде му е мястото на Бойко Борисов?