България победи Китай и продължава напред на Световното по волейбол

България победи Китай и продължава напред на Световното по волейбол

България победи с 3:0 гейма (25:23, 25:23, 25:19) Китай в третия си мач на Световното първенство по волейбол и на практика си осигури участие в следващата фаза на турнира. Отборът бе под голямо напрежение за този мач заради неочакваната загуба от Канада с 2:3.

Китай водеше с между 2 и 3 точки през целия първи гейм. При 19:16 за противника българите се разиграха и успяха да изравнят за 23:23. Нова грешка при пристъпване на линията на китайците ни донесе геймбол, а в най-важния момент българският блок си свърши работата и донесе пета поредна точка за 25:23.

Вторият гейм започна много лошо за българите – 2:7. Техническото прекъсване дойде при 8:4 за Китай. Последва мобилизацията в редиците на България и изравняване за 13:13. В следващите минути и двата отбора показаха добра играя в защита и мачът вървеше точка за точка. Така се стигна се до 24:23 за България. Флот сервисът на Данаил Милушев успя да затрудни посрещането на Китай, които не успяха да организират добра атака и изпратиха топката в аут. Така геймът бе затворен отново с 25:23.

В третия гейм отново китайците водеха играта и тръгнаха с 2 точки. България успя да изравни при 10:10. За трети пореден гейм българите се събудиха в средата на частта и успяха да поведат с 16:13 на второто техническо прекъсване. Ас на Тодор Скримов доведе до 4 точки аванс. Преднината на България бе запазена и дори увеличена до края на мача, който приключи с чиста победа – 3:0.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят