“Булгартабак“ предупреди за фалшиво “Виктори“

За появило се фалшиво бяло “Виктори“ на българския пазар, предупреди във вторник “Булгартабак холдинг“. От компанията съобщават, че от няколко седмици в търговската мрежа се продават цигари “Victory” White с надпис “FOR DUTY FREE SALE ONLY”, които се предлагат на цена между 2 и 3 лв. при фиксирана стойност с бандерол от 3.40 лв.

В лабораторията на цигарената фабрика “Благоевград – БТ”, където се произвежда въпросната марка, собственост на “Булгартабак“, е извършен химичен и физичен анализ на тези цигари. Заключението на специалистите е, че те са произведени от отпадъци от цигарено производство, с минимални количества тютюн. Цигарите имат много груб вкус, със завишено дразнене и облагане, парене и горчивина, както и неприятен мирис.

Показателите на катрани, никотин и въглероден диоксид са значително завишени и многократно надхвърлят допустимите стойности, разрешени от българското законодателство и Европейския съюз, съобщават от холдинга.

От там посочват, че опаковката на фалшивите цигари е добра имитация на оригиналната марка, но нямат бандерол и филтърът е видимо различен. На опаковката няма задължителните предупредителни надписи за вредата от тютюнопушенето, както изисква българското законодателство.

Затова “Булгартабак“ предупреждава своите потребители да купуват цигари “Victory” White само с бандерол, като гаранция за качество и вкус.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?