Буш предлага свободен достъп до високоскоростен Интернет за всички до 2007 година

Президентът Джордж Буш планира да обяви днес в реч в Минеаполис два проекта, чиято цел е да стимулират американското съживяване: разработването на автомобил с двигател с водородна горивна клетка и свободен достъп за всички американци до високоскоростен Интернет до 2007 г., се посочва в комюнике на Белия дом, предаде Франс прес.

Проектът за изграждане на двигател с водордна горивна клетка се нуждае от първоначално финансиране от близо 350 милиона долара и би могъл да доведе до разработването на нови източници на енергия, които са по-чисти и по-рентабилни, като се има предвид сегашното силно поскъпване на горивата в САЩ, допълва Белият дом.

"Давайки на нашите работници най-добрите технологии и подготовка, ние ще допринесем за това американската икономика да остане най-гъвкавата, най-напредналата и най-производителната в света", заявява Белият дом.

В реч пред годишната конференция на Американската асоциацията на колежите днес американският президент ще призове учените, автомобилните конструктори и енергийните групи да обединят усилията си за създаването на автомобил с водородна горивна клетка и необходимите инфраструктури за снабдяване на производството на тези коли от ново поколение.

Визитата на Буш в Минеаполис става на фона на новото поскъпване на бензина в САЩ, чиято цена от декември миналата година до сега се е повишила с 0,35 долара на един галон /един галон се равнява на 3,785 литра/ .

Очаква се в речта си в Минеаполис Буш да призове и за безплатен достъп до високоскоростния интернет на мнозинството американци до 2007 г. и да насърчи Конгреса бързо да създаде закони, които да направят достъпа безплатен. Високите технологии ще стимулират конкурентоспособността на нашата икономика и ще допринесат за подобряване на образованието и здравеопазването на всички американци, твърди Белият дом.

По БТА

Още от Бизнес

Какво се крие зад истерията с "отнемането и продаването на деца"?