Черният петък в САЩ започна, милиони са в моловете

Сн. ЕПА/БГНЕС

Черният петък в САЩ започна, като милионите американски потребители оставиха пуйките вкъщи и започнаха да пазаруват масово от моловете.

Магазините по традиция отварят в малките часове след Деня на благодарността. Цените са драстично намалени и американците се надпреварват за най-изгодните стоки, като опашките са километрични. Не са рядкост и инцидентите в магазините, тъй като се стига до битки за последните добри оферти. Някои работодатели дори освобождават служителите си, за да могат да се впуснат в поход по магазините.

 

През последните години продажбата на стоки започва все по-рано. Традицията бе спазена и през тази, след като тълпи от хора се събраха на опашки пред търговските обекти още във вечерта на Деня на благодарността, съобщи БГНЕС.

 

Таргет, Сиърс и Тойс Ар Ас бяха сред тези, които отвориха вратите си в последните часове на празника. Десетки други в цялата страна – от Мейсис до Олд Нейви и Бест Бай, го сториха в полунощ.

 

След като прочутият клон на Мейсис, намиращ се на Хералд Скуеър в Ню Йорк, отвори врати за клиенти, близо 11 хиляди потребители нахлуха.

 

Джоан Рийдеуолд и четирите ѝ деца – на възраст от 6 до 18 години, бяха сред първите. Преди да влязат в Мейсис, Рийдеуолд вече похарчила близо 100 долара за играчки. Възнамерява да олекне с още 500, преди да посети Олд Нейви.

 

"Пазарувам единствено промоции", каза тя.

 

Купувачите се надяват ранното отпушване да повиши продажбите през този сезон. Остава неясно обаче колко потребители да се възползват от предимствата на този Черен петък. Близо 17% от купувачите обаче наскоро разкриха, че планират да харчат пари след тазгодишния Ден на благодарността.

 

Американските власти очакват продажбите на Черния петък да нараснат с 3.8% или 11.4 млрд. долара.

Споделяне

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?