Четири жени обвиняват Тръмп в сексуален тормоз

Четири жени обвиняват Тръмп в сексуален тормоз

Вече четири жени обвиняват кандидатът за президент на Републиканската партия Доналд Тръмп в сексуални посегателства, съобщиха информационните агенции.

Вчера в. "Ню Йорк таймс" публикува материал, в който цитира думите на две жени, Джесика Лийдс и Рейчъл Крукс, които разказаха, че той се опитвал да ги опипва и целува. Това противоречи на изявленията на политика, че в миналото си е позволявал свободни изказвания за жените, но никога не е стигал по-далеч.

Телевизия Ен Би Си съобщи, че още две жени са предявили публично обвинения срещу милиардера. Минди Макгилаври е заявила, че Тръмп я опипвал настойчиво и е опитвал да флиртува с нея по време на посещението ѝ в частния му клуб "Мар-а-лаго" в щата Флорида. Наташа Стойноф, работеща за списание "Пийпъл", публикува материал, в който твърди, че през 2005 г. бизнесменът е започнал неочаквано да я целува по време на интервю.

Нито една от жените не се е обърнала към полицията.

Телевизия Ен Би Си добави, че пет участнички в организиран от Тръмп конкурс за красота, също обвиняват милиардера. Според тях в периода от 1997 г. до 2001 г. той е влизал в съблекалните им, докато се преобличали. Телевизията обаче подчертава, че в нито един от случаите не може да се потвърди истинността на обвиненията.

Самият Тръмп заяви вчера, че с приближаването на изборите медиите в САЩ не се спират пред нищо, за да го компрометират. Той определи материала на в. "Ню Йорк таймс" като измислица и поиска да бъде публикувано опровержение.

Споделяне

Още по темата

Още от Свят

Какво очаквате да свърши служебното правителство?