Четирима българи арестувани в Гърция с оръжие, взривове и кокаин

Четирима българи са арестувани от гръцките власти за притежание на оръжие, експлозиви и малко количество кокаин. Задържаните са двама мъже и две жени. Засега обаче имената им не се съобщават. Българският консул в Солун и полицейското аташе само потвърдиха информацията, че са задържани четирима българи, но заявиха, че нямат повече вести.

Служител на гръцката брегова охрана под прикритие, представяйки се за купувач, е организирал среща с българите на граничен пункт Промахон. Те пристигнали с луксозни коли, а направената полицейска проверка е установила, че в един от автомобилите има четири пистолета със заглушители, автомат "Калашников", килограм динамит и над 5 килограма амониев нитрат, който се използва за направата на самоделни взривни устройства, съобщи електронното издание на гръцкия вестник "Навтемборики".

Българите вече са дали показания пред прокурор в Солун.

Според гръцките медии вероятно българите са имали намерение да продадат боеприпасите на местни престъпни групи, но не се изключва и възможността сред купувачите да има и гръцка терористична групировка.

Електронното издание на вестник "Та неа" твърди, че българите и друг път са транспортирали в Гърция оръжие и взривни вещества, които са били предназначени за хора от подземния свят, действащ в нощни клубове в Солун, Атина и на остров Крит.

Споделяне

Още от Балкани

Какво очаквате да свърши служебното правителство?