ЧЕЗ инвестира 64 млн. лв. в електромрежата в София

ЧЕЗ инвестира 64 млн. лв. в електромрежата в София

ЧЕЗ ще инвестира 64 млн. лв. в електроразпределителната мрежа в София през тази година, като досега вече са вложени 23 млн. лв. в рехабилитация, поддържане и обновяване, като до края на годината ще бъдат инвестирани и останалите средства. Това съобщи Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

През юли и август "ЧЕЗ Разпределение България" ще вложи над 1 млн. лева в подмяната на увредени при кражба кабели в София. Инвестицията ще гарантира сигурността на електрозахранването на над 44 хил. клиенти на ЧЕЗ, сред които ДАНС, Правителствена болница и болница "Токуда".

В началото на август е завършен проект на стойност 600 хиляди лева за подмяна на увредени кабели с дължина 32 км от поднстанция "Студентски град" в София. През този месец са започнали строително-монтажни дейности по подмяна на други 31 км увредени при кражба кабели от подстанция "Пионер", като инвестицията е на стойност 550 хиляди лева.

През следващите 10 години ще са нужни 130 млн. лева инвестиции за изграждането на надеждна електроразпределителна мрежа в София, каза Петър Докладал.

По думите му размерът на щетите от кражби на съоръжения през миналата година е бил за над 6 млн. лева.

ЧЕЗ е увеличила с 30 процента размера на инвестициите си и е вложила 360 млн. лева в София като подменените кабели са 20 000 км.

Споделяне

Още от Бизнес

Одобрявате ли изгонването на 70 руски дипломати?