Чуждите инвестиции у нас нараснали с 3 на сто

Чуждите инвестиции у нас нараснали с 3 на сто

Чуждестранните инвестиции в страната за първите шест месеца на годината се увеличават с 3 процента, съобщи Варна заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която участва в откриването на приемна на Комисията за защита на потребителите в курорта "Златни пясъци".

От думите ѝ стана ясно, че се очаква допълнителен ръст заради  внесените 22 предложения и искания от страна на инвеститори за сертифициране на инвестиционни проекти. Те са основно от Франция, Германия, Холандия и Дания.  През тази седмица ще бъдат сертифицирани още три проекта, обясни Везиева.

Според нея интересът за вложения в България се дължи на различни обективни фактори. Единият от тях е свързан с геополитическата ситуация в целия свят и все по-навлизащата кръгова икономика. Пример за подобна кръгова икономика е зоната "Тракия" в Пловдив, където около инвестиция за автомобилостроене се създаде съпътстваща такава с допълваща функция, обясни зам.-министърът.

Финансовата дисциплина се отчита изключително добре от страна на външните инвеститори, каза още тя.

Везиева коментира,ч е е още рано да се прогнозира как ще се отрази на българската икономика решението на референдума за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Още от Бизнес

Проявите на расизъм на националния стадион бяха: