Данъчните разпродават коли на атрактивни цени

Данъчните разпродават коли на атрактивни цени

Националната агенция по приходите (НАП) разпродава коли и имоти на длъжници на атрактивни цени, съобщиха от ведомството в понеделник.

 

През следващите две седмици в електронния магазин на НАП ще бъдат обявени над 60 търга за леки автомобили, като най-евтиният от тях е начална цена от 200 лв. Най-скъпият автомобил е БМВ-Х5 със стартова цена 14 хил. лв.

 

В е-магазина на НАП се предлагат още апартаменти, товарни превозни средства, парцели, магазини, фитнес, помещения за СПА, атрактивни имоти в зимните и морските ни курорти на цени по-ниски от пазарните. Може да се намерят също медицинска техника, отпадъци от цветни и черни метали, самосвал, трактори, автобуси, кранове, багери и други артикули.

 

Това са вещи на длъжници на НАП или конфискувани от държавата активи.

 

От началото на годината досега в електронния магазин са публикувани общо 3450 обяви за продажба на активи. Сред тях може да се търси по ключова дума, цена, населено място, категория на вещта, номер на търга и други критерии.

 

Всеки, който проявява интерес да купи имот от НАП, трябва да знае, че за да се включи в наддаването трябва да преведе депозит за участие в размер на 20% от първоначално обявената тръжна цена.

 

Списъкът с вещите, които НАП продава, се актуализира всеки ден. В момента най-голям е броят на обявите за продажба на недвижими имоти и на тези за леки и товарни автомобили.

Споделяне

Още от Бизнес