”Данъци като за замъци”: Протест срещу скока на такса смет в Перущица

Гражданите не приемат увеличението от 86% за лошата комунална услуга

”Данъци като за замъци”: Протест срещу скока на такса смет в Перущица

Жители на Перущица протестираха заради драстичното увеличение на такса смет с 86 %. Според недоволните поскъпването е необосновано, защото комуналната услуга е много лоша.

Увеличението става факт при гласуването в края на миналата година на общинския бюджет. Според администрацията то е било неизбежно, защото такса смет не е променяна от 3 години, а разходите са нараснали, съобщи БНР. Освен това много жители на града са отказали да ползват комуналната услуга. Не на последно място са и неразплатени задължения за сметосъбиране в размер на 48 000 лв. от минали години.

”За всичко това повечето от перущенци нямаха информация и научиха преди няколко дни”, казва един от протестиращите Георги Панов.

”Имали някакви задължения общината, които трябвало да покриват. Ако бяха направили една разяснителна кампания пред хората, биха ги разбрали, въпреки че немалък процент са безработните, бедните, отделно има хора самотни, но качеството на услугата е отвратително. В един момент градът е потънал в боклуци. В момента една жена на граждански договор чисти площада”, заяви той.


Събралите се в центъра на града носеха плакат ”Данъци като за замъци” и заявиха, че протестите с настояване общината да коригира политиката си в сектора ще продължат.

Много от тях се включиха и в подписка, която ще бъде внесена в администрацията.

Споделяне

Още от България