"Дънди" проучва находище в община Банско

"Дънди" проучва находище в община Банско

Кабинетът разреши на "Дънди Прешъс Металс Крумовград" ЕАД да търси и проучва метални полезни изкопаеми в площта "Камен връх".

Теренът се намира в землищата на селата Гостун и Осеново в община Банско, съобщи правителствената информационна служба.

Разрешението за търсене и проучване се предоставя за срок от 3 години.

За това време фирмата-изпълнител ще вложи най-малко 131 150 лв. в геолого-проучвателните дейности, а стойността на мероприятията за опазване на околната среда е 4500 лв.

Извършените геологопроучвателни работи в площ "Камен връх" ще доведат до увеличаване на обема на геоложката информация за територията на страната.

В дългосрочен план, при положителни резултати от търсенето и проучването, ще се постигне развитие на потенциала на пазара за метални суровини, осигуряване нуждите на икономиката, откриване на нови работни места и постъпления от концесионни плащания, е посочено в съобщението.

"Дънди Прешъс Метълс" е международна минна компания, чиито акции се търгуват на борсата в Торонто, Канада. Занимава се с разработка и експлоатация на находища на благородни метали.

Компанията е собственик на добивно-преработвателното предприятие в Челопеч, където се произвежда концентрат със съдържание на мед, злато и сребро. Дружеството държи и концесионните права за разработването на находището "Хан Крум", край Крумовград.

Споделяне

Още по темата

Още от Бизнес

Кой е най-добрият вариант след падането на кабинета "Петков"?