Дани Бойл обяви продължението на "Трейнспотинг" за следващия си проект

Дани Бойл обяви продължението на "Трейнспотинг" за следващия си проект

Режисьорът Дани Бойл заяви, че продължението на филма "Трейнспотинг" от 1996 година ще бъде следващата му лента. Това той е съобщил след представянето на новия му филм "Стив Джобс" за основателя на "Епъл" на кинофестивала в Телюрид, пише "Индипендънт".

Четиримата актьори, изпълнявали главните роли в "Трейнспотинг"- Юън Макгрегър, Джони Лий Милър, Робърт Карлайл и Юън Бремнър, са приели да участват в продължението е е въпрос на време да се съчетаят графиците им за започване на снимките.

Сценарият на продължението е дела но Джон Ходж, който работи над първия "Трейнспотинг", както и "Плитък гроб" и "Луд живот".

В основата на сценария на бъдещия филм ще е романът "Порно" (2002 г.) на шотландския писател Ървин Уелш, който е автор и на книгата "Трейнспотинг".

Първата лента "Трейнспотинг" е заснета в Глазгоу с бюджет от 2 милиона долара за седем седмици. Лентата носи на създателите си 72 милиона долара. Ходж получи номинация за Оскор за адаптиран сценарий, а през 2012 г. лентата бе обявена за най-добрия британски филм в последните 60 години.

Споделяне

Още от Общество

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?