ДАНС ще експулсира трима чужденци заради трафик на мигранти

ДАНС ще експулсира трима чужденци заради трафик на мигранти

Алжирец, иранец и иракчанин са арестувани в София като организатори на канал за нелегални мигранти и ще бъдат експулсирани от страната, съобщиха в петък от Държавна агенция "Национална сигурност”, която е провела акцията съвместно със Столична дирекция на вътрешните работи и Дирекция "Миграция” – МВР в София.

Тримата чужденци, които са били кандидати за бежански статут у нас, са организирали незаконно прехвърляне на имигранти от Афганистан, Пакистан и Близкия изток към Западна Европа през териториите на Турция, България и Сърбия.

Иракският гражданин е използвал апартамент в в жк "Люлин” като депо за временно настаняване на незаконно влезли в страната чужденци преди тяхното прехвърляне.

Със заповед на председателя на ДАНС на тримата ще бъде отнето правото да пребивават в България, ще бъдат принудително отведени до границата за експулсация и ще им бъде забранено да влизат в страната за срок от пет години.

Мерките подлежат на незабавно изпълнение. Предстои установяване на останалите организатори и участници в мрежата.

Съвместните действия на ДАНС и МВР по противодействие на незаконната миграция продължават, съобщиха от агенцията по сигурността.

Споделяне

Още от България

Какво очаквате от президента Радев през неговия втори мандат?