Държавната администрация отпуска 1572 места за летни студентски стажове

Държавната администрация отпуска 1572 места за летни студентски стажове

Държавната администрация ще може да поеме 1572-ма студенти за едномесечен летен стаж тази година, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет в петък.

Очаква се местата за стаж да бъдат обявени до края на деня в петък на страницата на програмата http://staj.government.bg.

Програмата се провежда за трета година. Поради интереса стажовете, обявени по програмата за 2014 г., са с над 470 повече от обявените за 2013 г.

В Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация 2014 г. ще могат да участват всички студенти, които се обучават в страната или чужбина без значение от степента, формата на обучението или курса.

Програмата е с фокус върху придобиването на професионален опит, нови знания и умения в реална работна среда, както и възможност за по-добра професионална ориентация на студентите.

Стажовете ще бъдат едномесечни, неплатени, с възможност за гъвкаво работно време и ще се проведат в периода 1 юли - 30 септември 2014 г.

Предлагат се стажове в 40 професионални направления като най-търсените от страна на администрацията с най-много обявени стажантски позиции са икономика (507), администрация и управление (225), право (178), архитектура, строителство и геодезия (98), информатика и компютърни науки (72), социални дейности (66) и др.

Процедурата за кандидатстване и подбор е изцяло онлайн и се осъществява на обявения портал. Крайният срок за кандидатстване е 11 май 2014 г.

Споделяне

Още от България

Защо Слави Трифонов скри имуществото си?